Kartepe’de Ne Yenir? – Mangal ve Barbekü Partileri

Gün boyu kayak ve snowboard yapıp yorulacak soluğu mis gibi kokuların yükseldiği mangalların başında alacaksınız. Cızır cızır pişen sucuklar, etler, tavuklar, domatesler ve biberler iştahınızı kabartacak. Hem yemeğinizi yiyecek hem de çılgın müziklerle sabaha kadar eğlenebileceksiniz. Dilerseniz otelinizin lüks restoranında Türk ve dünya mutfaklarından örnekler görebilir, açık büfenin çeşitliliğinden faydalanabilirsiniz. En meşhurları:

  • Güveçte kaşarlı köfte, mantar ve mıhlama
  • Kiremitte alabalık
  • Kiremitte ve ızgarada tavuk, et, köfte, sucuk, kavurma, fleto, mantar, peynir
  • Eşme ayvası, kocayemiş, erik, armut, dağ çileği, kestane ve ceviz

Bu güzel yemekleri tadabileceğiniz şık mekanlardan bazıları ise:

  • Mersu Akasya
  • Pınar Restoran
  • Köy Sofrası
  • Şelale
  • Koru Restoran

Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu Mutfağının Ortak Noktası

Ticaret yollarının üzerinde olması ve bu sebepler farklı kültürler tanıması ile çok zengin bir yapıya sahip olan şehir ayrıca yeşil coğrafyasının nimetlerinden de oldukça faydalanıyor. Organik sebze ve meyvelerle hazırlanan geleneksel sofralar misafirleri karşılıyor. Tadına doyulmaz lezzetler ise:

  • kandıra yoğurdu
  • Değirmendere fındığı
  • pişmaniye
  • su mancarı salatası
  • ovma çorba
  • simit dolması
  • koca görmez
  • cacur
  • pospos
  • gebze mantısı
  • kuru börek tatlısı
  • kerpe lokumu